Top 3 sugestii pentru ca ședința ta foto de familie să fie ideală!

Top 3 sugestii pentru ca ședința ta foto de familie să fie ideală!

Ședința foto de familie

În fotografiile de la o sedință de familie ne străduim să onoram acea legatură autentică între membrii familiei, să urmarim acele mici momente care ne fură inimile. Pentru că vreau să mă asigur de fiecare dată ca fotografiile voastre vor fi așa cum v-ați imaginat, pregătesc dinainte fiecare detaliu legat de sesiunea foto.

Mai jos am enumerat 3 întrebări care apar frecvent când mi se cere sa planific o sesiune foto în familie:

1. Pentru ce ținută optăm la sedința foto de familie?

Indiferent de tematica sedinței foto de familie, outfit-ul trebuie planificat în avans.

De multe ori se optează pentru culori complementare, nu e necesar ca toată familia să poarte aceeași ținută. Puteți să alegeți două culori principale și apoi adaugați nuanțe mai fine pentru a completa și a accentua schema de culori într-un mod cât mai natural. Ar trebui desigur să tineți cont și de locația și tematica sedinței foto și ce acțiuni puteți să desfasurați pentru a avea o armonie.

Putem integra o activitate pe care toată familia o iubește. Aveți poate un hobby preferat pe care îl practicați? Vă place sa gătiți sau să dansați? Sau poate să mergeți la plimbări în parc, la volei, sau să jucați un joc?

Putem să ne gândim împreună la o activitate distractivă, astfel încat să vă simțiți confortabil și natural. Aceasta este cea mai bună modalitate de a capta anume acele sentimente candide și emoții reale. Odată ce ați stabilit activitatea, alegeți să purtați haine care se pliază cel mai bine pe eveniment. Și să nu uităm și de importanța sezonului în care suntem atunci când facem sesiunea. Fiecare anotimp este asociat cu diferite culori și diferite peisaje, și noi trebuie să ne încadrăm perfect în el.

2. Unde ar trebui să se desfășoare sedință foto de familie?

Pe vremuri, un studiou foto era unica variantă, însă în zilele noastre avem la dispoziție diverse opțiuni. În continuare am expus cele mai utilizate locații pentru sedințe foto de familie și nu numai.

 

Acasă: pentru o atmosferă confortabilă, intimă, relaxantă

Acasă reprezintă locul nostru de răgaz, zona noastră de siguranță. De ce sa nu îndreptam obiectivul spre interior, către oameni, animale de companie și mici colțuri personalizate care ne fac să fim un tot întreg? O sesiune foto la domiciliu poate fi un mod creativ de a petrece timp împreună, de a va vedea spațiul într-o lumină nouă, de a surprinde momente cu cei dragi sufletului.

 

În aer liber: pentru o și mai mare destindere și o lumină naturală

Sedințele foto de familie pot include o varietate de ipostaze și fundaluri. Putem să alegem ca fundal un câmp sau țărm pentru a surprinde aura dimineții și stralucirea amurgului, un foișor sau veranda acoperită pentru o vreme mai puțin favorabilă, o zonă dintr-un parc cu umbra potrivită pentru fotografierea în lumina puternică de la ora 12.

 

În studio: pentru o senzație contemporană și experiență fără spectatori

Fotografiile de studio pot fi grozave pentru că sunt considerate a fi private, veți fi prezenți doar voi și cu mine ^^ . Este o variantă sigură pentru că acolo nu mai contează că este zi sau seară, că plouă sau ninge, că e prea frig sau prea cald – totul este mult mai controlabil și ajustabil. În funcție de ocazie, se poate alege un studio care are o tematică și decorațiuni specifice pentru a intra mai bine în atmosferă. Sedință foto în studio este mereu o idee buna și sigură.

3. Care ar fi ora perfecta pentru o sedinta foto de familie?

Nu cred că am putea spune cu siguranță o ora care ar fi ideală pentru shooting, dar de cele mai multe ori eu îmi planific ședintele în prima parte a zilei – la răsărit, sau în a doua parte mai spre apus – la “ora de aur”. De ce atunci? Pentru că avem cea mai blândă lumina cu care putem lucra fără să încrețim fruntea și fără să riscăm să avem doar poze cu ochii inchiși 😀

Ora de aur poate fi considerată un pic înainte, în timpul și desigur după răsărit dar deasemenea după și în decursul apunerii soarelui. Aceasta magie durează aproximativ o oră și se manifestă printr-un cer de nuanțe orange, roșu, galben si o lumină moale, unde nu avem umbre accentuate. De aceasta lumină este nevoie pentru a crea atmosfera calduroasă și de poveste. În ce interval orar avem această oră? Depinde de perioada anului în care ne aflăm iar ora o putem verifica ușor cu ajutorului prietenului Google 🙂

Sper ca aceste informații v-au fost de folos și că veți ține cont de ele atunci când planificați o ședință foto de familie!

P.S.: Și dacă v-am trezit apetitul pentru poze noi, vă aștept cu un mesaj pentru a programa o sedința foto ^^

Distribuie dacă ți-a plăcut!

Un Comentariu

Lasă un comentariu